Vlinders gefotografeerd in zuid frankrijk

no images were found

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen vakantie had ik het geluk dat vlak naast de camping een boomgaard lag. Toen ik op een middag even naar het dichtbij gelegen dorpje ging voor een stokbrood, zag ik een paar vlinders vliegen. Nou had ik die op de camping natuurlijk ook al gezien, maar die gingen niet zitten.

Terug uit het dorp meteen de camera gepakt en terug naar dat veldje. Een meter of tien in het veldje zag ik niet een paar vlinders maar tientallen. Zo zoek je je suf naar die beestjes en zo heb je er in overvloed. Het waren vooral veel dambordjes, maar ik heb er ook een vuurvlinder en twee soorten blauwtjes gespot. Het viel niet mee om ze goed voor de camera te krijgen, en besloot om het op het einde van de dag nog eens te proberen. Pas na negen uur ‘s avonds gingen ze zitten,¬†nadat de zon achter de heuvels was verdwenen. Dat gaf mij net een half uurtje om foto’s te maken voordat het te donker was. Gelukkig stond er die avond bijna geen wind, en dat was maar goed ook want zo boven aan een grashalm is het minste zuchtje al een flinke beweging. Nog een aantal avonden terug geweest, maar meestal stond er toch te veel wind en was het slagingspercentage niet erg groot. Dat is niet zo erg, het was heerlijk om zo met je hobby bezig te zijn.

Groetjes Boris van Berkel.

 

 

This entry was posted in marco.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*